Located adjacent to the BBC's Grade II listed Broadcasting House and Grade II* listed 26-30 Portland Place and facing John Nash’s ‘Royal Mile’ along Portland Place are these two fine Edwardian buildings.

The brief called for the transformation and rejuvenation of 31,000 square feet of office space, provision of new bicycle storage and changing facilities and the integration of new services along with the replacement of all glazing and external joinery.

A modest extension across the upper two storeys opens up cramped spaces to provide an additional 1,000 square feet of space. The removal of chimneys at each floor quietly conceals new services whilst retaining decorative historic features intact. A number of smaller spaces at ground floor are opened up and combined to reveal a grand entrance and reception befitting a building of this stature.

Internally the buildings have contrasting characters. 24a was largely rebuilt in the 1980s behind a retained façade. Its steel frame follows an irregular structural grid that had been concealed behind low gridded ceilings. 24 retains some of its original charm with ornate plaster ceilings and cornices. Our response works with the contrast of these two halves, enhancing original elements in the old building and stripping back unnecessary clutter in the new building, overlaying exposed services to maximise ceiling heights.

The design for semi-private spaces draws on influences of the Art Deco period with a modern interpretation of traditional materials and techniques. Leather, brass, stone and timber panelling work in harmony to create a welcoming, contemporary and elegant workspace fit for a modern commercial building in London.

Using Format